середу, 19 січня 2022 р.

                                                     МОТИВАЦІЯ     РОБИТЬ ЧУДЕСА

Стан, коли треба щось робити, але зовсім не хочеться, знайомий кожному. Наприклад, ніяк не можеш змусити себе сісти за виконання важливого завдання, відтягувати його до останнього, зриває терміни.

І думаєш про це цілими днями, і сниться воно ночами, але працювати – ой як не хочеться. Часом йдеться про речі, які можна зробити за пару хвилин. У такі моменти нам не вистачає мотивації, внутрішнього бажання, вогника для того, щоб взяти і зробити.

       Тому  необхідно себе мотивувати використовуючи для цього декілька кроків:

1. Запишіть свої цілі і прагніть до них.
Обов'язково. Нічого не мотивує нас так, як досягнення будь-якіх цілей, нехай навіть і незначних. Тільки формулюйте їх максимально зрозуміло і чітко, позначте терміни і обсяги. На папері все виглядає більш зрозуміло, ніж в голові. З'являється внутрішня впевненість, що все вийде.

2. Плануйте.

 Самого встановлення цілей недостатньо, реалізувати їх без плану практично неможливо. Але знаючи, чого хочеш досягти, легше зрозуміти, як це зробити. Визначте конкретні кроки і слідуйте плану.

3. Знайомтеся з надихаючими біографіями.

Ми вчимося на власному досвіді, але досвід інших людей теж часто виявляється надихаючим і корисним. Якщо ви відчуваєте, що «запала» не вистачає, зверніться до історій людей, які домоглися багато чого. Їхні долі часто змушують повірити, що будь-які мрії здійсненні.

          Особливо сильно впливають на нас історії, пов’язані з нашою продуктивною діяльністю. Прикладів багато. А кожен з них-ваш ключ до більш продуктивної діяльності. Просто скажіть собі: «Я зможу так само, або навіть краще».

4. Заздріть.

Ні вам не почулося. Іноді заздрість спонукає людей діяти, впевнено ідти до досягнення своє мети. Заздрість-дуже сильний мотиватор. До того ж природний, так же ми влаштовані.

5. Надихайтеся цитатами.

Буває так, що одне речення, сказана або прочитана вчасно фраза, спонукає діяти і напружено працювати, навіть коли це складно. Додайте свої улюблені цитати над робочим столом. Нехай будуть перед очима, налаштовують вас на хвилю успіху і надають впевненості у власних силах.

6. Змініть мислення.

Успіх часто народжується в нашій голові. Трохи оптимізму і впевненості

власних силах можуть нам допомогти досягти будь-якіх цілей. Приступаючи до нової справи використовуй позитивне мислення, налаштовуйся на успішний результат.

7. Вчиться.

Впевненість в власних силах повинна спиратися на знання і навички. Відчувайте, що не вистачає кваліфікації, - запишіться на курси, послухай вебінар, сходіть на майстер-клас.

8. Уникайте того, що відволікає.

При виконанні невідкладної справи позбавтеся від всіх сторонніх чинників, які заважають сконцентруватися на роботі.

9. Нагородіть себе за виконану роботу.

Зробили справу? Нагородіть себе подарунком. Знаючи, що в кінці чекає нагорода, навіть така невелика, як чашка кави, приступити до роботи простіше і азартніше.

10. Використовуйте ці кроки в свої роботі і бажання досягати  своїх цілей, створювати проекти, втілювати мрії не згасне. Дійте! Успіхів вам!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар